BP-rinki Team Building-leirillä Laitilassa
16.6.2017 22:15 Tapahtumat ja leirit / Pojat B

Team Building-leiri 2017

Åbo IFK:n tulevan kauden (2017-2018) B-poikien joukkuerinki viettää perinteistä, toista kertaa järjestettävää kesäleiriä valmentaja Tuomaksen mökkimaisemissa Laitilassa. Samassa paikassa aikoinaan Dennisten miesten edustusjoukkue on myös viettänyt vuosittaisia leirejään. Leirin tarkoituksena on antaa joukkueelle hyvä startti tulevaan BP kauteen ja ottaa uudet 02-syntyneet pojat hyvin mukaan joukkueen rinkiin. Harjoitusleirin jälkeen joukkue siirtyy omatoimijaksolle. Leirillä käydään läpi ja jaetaan omatoimijaksolla toteutettava harjoitusohjelma.

Day 1 - Pe 16.6.

Joukkue starttasi kohti leiritukikohtaa Samppalinnasta klo 15 perjantaina iltapäivällä. Mukaan lähdettiin 15 pojan ja neljän valmentajan toimin. Ruokaa ja varusteita pakattiin kolmeen henkilöautoon, vuokrattuun minibussiin ja peräkärryyn. Karavaani saapui Laitilaan Suontaakse 16 jälkeen, suoritettiin kuorman purku ja majoittuminen.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli päivän harjoituksena nopeus- ja ketteryysharjoitus, jonka jälkeen heikohkolla menestyksellä kokeiltiin kansallispeliämme pesäpalloa. Käsipallo todettiin lajivalintana selkeästi oikeaksi... Harjoitusten jälkeen syötiin päivällinen ja lähdettiin uinti- ja saunakeikalle läheiselle Mustajärvelle.

Päivän harjoitus: nopeus ja ketteryys

Nyt käynnissä (klo 22.27) ovat vielä illan vapaamuotoiset heittopelit ja osa riensi vielä vartiksi tenniskentällekin. Seuravaksi iltatoimet ja unta kaaliin seuraavan päivän haasteita varten!

Day 2 - La 17.6.

Toinen päivä startattiin ohjelman mukaan herätyksellä ja aamutoimilla klo 9.00. Aamupalan jälkeen oli edessä toisen päivän ensimmäinen harjoitus. Vedettiin vajaan tunnin mittainen intervallijuoksuohjelma, jonka perään tehtiin P00 maajoukkueen päävalmentaja Thomas Hivertin luoma syvien keskivartalonlihasten harjoitusohjelma.

Lounaan jälkeen pelattiin perinteinen Suontaka Open - tennisturnaus, johon pääsevät osallistumaan vain sijoittamattomat pelaajat. Perinteiseen malliin valmennuskaksikko Aku ja Andy ratkaisivat voiton finaalissa. Tennis- ja frisbeegolfturnauksen jälkeen käytiin uimassa lähilammessa koko porukan voimin.

Päivällinen grillattiin ja seuraavana ohjelmassa oli Suomi-Espanja käsipallon EM-karsintaottelun katsominen. Espanja pelasi vauhdikasta modernia käsipalloa ja Suomi jäi täysin vastaantulijaksi. Huippuja oli mukava katsella! Illalla lämmitettiin vielä mökin iso sauna ja palju, joista nautittiin muutama tunti ennen iltatoimille siirtymistä. Pieni porukka käväisi myös lähilammella soutelemassa. Nyt sänkyyn ja voimia seuraavan päivän koitoksiin!

Day 3 - Su 18.6.

Aamutoimien ja kankeahkon teinien "ylösnousemuksen" jälkeen klo 10.30 aloitettiin aamupäivän harjoitus. Ohjelmassa tehtiin koko vartalon kuntopiiriä pääosin oman kehon painolla tai pienillä lisäpainoilla. Kuntopiirin jälkeen heitettiin pyyhkeet autoon, kiristettiin lenkkarin nauhat ja lähdettiin hölkkäämään kohti läheiseen louhokseen kaivettua järveä. Peruskestävyyslenkki eteni mutkikkaita hiekkateitä pitkin toisen valmentajan autoa seuratessa. Louhoksella uitiin ja pelailtiin vesipalloa. Lounaan jälkeen otettiin päiväunet ja kerättiin voimia iltapäivän ohjelmiin.

Voimien keräilyn jälkeen suoritettiin Tumpin pihan pienimuotoista siistimistä aka "raivoamista". Isohko sireenipuska katosi teinipoikien kiukulla alle tunnissa ja mökin kesäprojekti tuli hoidetuksi. Klo 16 aloitettiin perinteiset pihaolympialaiset, joissa lajeja löytyi heittämisestä, tornin rakentamiseen ja älypeleihin. Päivällisen jälkeen suunnattiin vartin matkan päähän toiselle mökille, josta varusteina löytyivät järvi, hyppytorni ja sauna. Perinteisen vesipolttopallon pyörteissä ja hyppytornista hyppiessä kolme tuntia hujahti nopeasti. Nyt iltatoimet ovat käynnissä ja yhdeksältä huomenaamulla jatketaan!

Day 4 - Ma 19.6.

Myös leirin neljäs päivä startattiin aurinkoisissa merkeissä. Paikalla oli aamupäivän vain 11 kundia, koska kolme kaveria lähti aamulla vastaanottamaan lukiopaikkansa Turkuun ja yksi lähti lomareissulle. Kolmikko palaa takaisin iltaisella, jolloin miesvahvuus on jälleen täynnä. Aamutreeninä vedettiin hyvän lämmittelyn jälkeen pidempi liikkuvuusosio. Leirin aikaisempien harjoitusten kuormitus alkoi jo tuntua selkeästi kropassa. Lämpöjen ja avausten jälkeen tehtiin koordinaatiota; tällä kertaa hyppyjen muodossa. Lisäksi reaktiolähtöjä eri asennoista. Sanapari "eri asennot" saivat teinipoikien mielikuvituksen varsin lahjakkaasti laukkaamaan ja spurtteihin lähtöjä tehtiinkin mitä kummallimmisista lähtökohdista...

Lounaan jälkeen pidettiin heittolajien olympiakisat. Tällä kertaa lajeina löytyi frisbee, jenkkifutis, keihäs ja perisuomalainen saappaanheitto. Suoritukset olivat erinomaisia ja voitontahtokin näkyi läpi suorituksissa ja jälkipelissä. Lahjakkaasti myös toinen saappaista onnistuttiin heittämään lähitalon katolle.

Päivällisen jälkeen mökillä lämmitettiin vielä Suontaan sauna ja palju.Saunan yhteydessä hypättiin koko jengi lauteilta autoon ja ajettiin jälleen läheiselle järvelle pelaamaan polttopallon vesiversiota tunniksi, jonka jälkeen palattiin jatkamaan saunomista. Saunan jälkeen kisailtiin vielä käsipalloaiheinen tietokisa, jonka voittajiksi nousivat Eero V. ja Benjamin. Illan päätteksi katseltiin vielä The Interview-elokuva, jonka myötä viimeinen ilta laitettiin pakettiin.

Day 5 - Ti 20.6.

Aamuherätyksen ja aamutoimien jälkeen oli leirin odotetuimman harjoituksen vuoro. Ohjelmassa oli mäkivetoharjoitus yhdistettynä pilkkukisaan. Viidellä rankkarimaalilla harjoitus oli ohitse ja jokaisen ohi-/torjutun heiton jälkeen odotti 70 metriä pitkä mäkirangaistus. Rankkarit ovat helppoja heittoja, mutta muuttujina tällä kertaa märkä pallo ja normaalia pienempi käsipallomaali. Erityisesti oman kunnon kehittämisessä kunnostautuivat Benjamin ja Saska, jotka useamman toistaan hienomman heittosuorituksen jälkeen palkitsivat itseään mäellä.

Treenin jälkeen mentiin peseytymään järvelle ja syötiin lounasta. Lopuksi siivottiin ja startattiin kotimatka kohti Turkua ja Samppalinnaa! Leiri päättyi kuorman purkamiseen ja lyhyeen kesämotivointiin Samppiksessa klo 15.20.

Kiitos kaikille osallistuneille pojille, jojoille ja järjestelyissä auttaneille vanhemmille. Leiri oli äärimmäisen onnistunut ja te pojat teitte siitä viihtyisän. Hauskaa oli, kiitos!

Joukkue siirtyy nyt omatoimijaksolle jaettujen ohjelmien mukaisesti. Joukkueharjoituksiin palataan elokuun ja uuden kauden alun taas lähestyessä. Hyvää kesää!

- Valmennus


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Kesäkuu   »
Kategoriat