Esittely
Ottelutilastot
ÅIFK - BK-46
2017-2018 - Miehet - Miesten SM-liiga
Klo 18:30 Samppalinnan palloiluhalli
13
Syy

Ennakkoinfo


SM-liiga
ÅIFK - BK-46
Ke 13.9.2017 klo 18.30

https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/ottelu....

Miesten SM-liiga käyntiin keskiviikkona


ÅIFK-BK-46, ke 13.9. klo 18.30

ÅIFK:n miehet aloittavat SM-liigan keskiviikkona 13.9. klo 18.30 Samppalinnan palloiluhallissa, kun vastaan asettuu Karjaan käsipallomekan BK-46.

Kesän pelaajasiirroissa BK-46 on jäänyt hieman miinukselle. BK:n oma kasvatti, vasernkätinen laituri Jasper Hellberg siirty Graniin. Vastaavasti GrIFK:sta BK sai Turun pojan Topias Laineen. Muuttoliikettä Karjaalta poispäin lisäsivät Robin Mattson, André Udd ja Ben Weber, kun taas sisään asteli KyIF:n maalivahti Nikas Nummikoski.

Paperilla BK:lla on kokoonpanossaan 20 pelaajaa. Päävalmentajana on jälleen Mikael Källman ja huoltajana on Kris Allamo, joten koko paketti on hyvin perinteinen BK-46. Kestotähdet Andreas Rönnberg, Robin Karlsson ja Oscar Kihlstedt ovat kiinteästi paikallaan. Kiinnostavaksi ottelussa nousevat todennäköisesti nuoret pelaajat kuten Topias Laine, Benjamin Helander, joiden otteista voidaan arvioida BK:n kurssia kaudella.

BK pelasi Suomen Cupin ottelunsa Dickenä vastaan keskiviikkona 6.9. Pirkkolassa. Paperilla vahvaa BK-46:tta vietiin rumin luvuin 37-22 (18-13) ottelussa, jossa Dickenin pelaajat tuulettivat verkkoja urakalla, kun taas BK:n pelaajista vain kaksi onnistui tekemään enemmäin kuin kaksi maalia.

Nuorelle ÅIFK:lle viime vuoden hopeajoukkue BK-46 on varmasti kova pala, mutta kauden ensimmäisessä liigaottelussa mikään ei ole ennalta säädettyä. Ottelu tuskin muodostuu helpoksi, vaan ÅIFK:n on pelattava parasta peliään, jos Karjaan ylpeys halutaan kaataa ja lähettää takaisin kotiin ilman pisteitä. Samppalinna on joillekin joukkueille vaikea halli ja BK-46 on harvoin näyttänyt parasta peliään Samppalinnassa. Joukkueiden kohtaaminen Linnunpesässä viime kaudella oli varsin maalirikas. Alla koko ottelu kanariefaglarna -YouTube-kanavalla!

BK-46 kaatoi kanarialinnut tahmeassa ottelussa


ÅIFK-BK-46 22-37 (10-15)

ÅIFK ja BK-46 polkaisivat SM-liigan käyntiin keskiviikkona Turussa. Molemmilla joukkueilla oli avauskokoonpanossa aukkoja – ÅIFK:lla poissa oli joukkueen kapteeni Andreas Nyström (nilkkavamma) ja BK-46:lla muun muassa Oscar Kihlstedt.

Ottelu lähti käyntiin kuin dieselkone talvella. BK repi maalivahtinsa Bogdan Klepan torjuntojen ansiosta 0-3 etumatkan viidessä minuutissa. Sen jälkeen Karjaan ylpeys sortui teknisiin virheisiin ja ohiheittoihin, joista ÅIFK rokotti ja tuli tasoihin. Vielä 15 minuutin kohdalla ottelu oli tasan 6-6, mutta sen jälkeen BK-46 lähti hitaalle karkumatkalle. Ensimmäisen puoliajan loppu oli teknisten virheiden ja ohiheittojen sumaa. Parhaita otteita esittivät ÅIFK:n maalilla ajoittain loistanut Aku Kuusisto ja BK:n nuori laituri Linus Lindberg. Taukolukemiksi kirjattiin 10-15.

Tauon jälkeen ÅIFK:n vaihtopenkin kapeus alkoi painaa. BK kasvatti ensimmäisen viiden minuutin 0-3 rykäisyllä nopeasti rakoa kahdeksaan maaliin, mistä ÅIFK ei enää toipunut. Toisella puoliajalla esiin nousi tahtipuikkoa hienoilla yksilösuorituksilla heiluttamaan vieraiden Benjamin Helander. ÅIFK:sta pelin juonesta saivat parhaiten kiinni Alexander Nystén ja Christoffer Sjöblom. Viimeisen 12 minuutin aikana – kun ÅIFK ei enää jaksanut juosta takaisin puolustukseen pallon menetysten jälkeen – rakoa ja omaa maalisaldoaan kasvatti BK:n nopea ja vahva laituri Linus Sjöman.

ÅIFK:n vakuuttavin pelaaja Oscar Lindberg (*). Kuva: © Jouni Lappi.

Pirteimpiä otteita ottelussa esittivät nuoret Helander (***), Lindberg (**) ja ÅIFK:n Mikael Manderoos sekä aina tasaisesti puurtava Oscar Berglund (*), joka teki kovaa työtä viivalla BK-puolustuksen seassa, joka lähinnä pelasi jalkapalloa pysäyttäessään syöttöjä. Muiden osalta peli oli enimmäkseen tasasista suorittamista tai alisuorittamista. ÅIFK:n ansioksi laskettakoon hyvä avausjakso ilman Andya. BK-46:n nuoret pelaajat nousivat hyvin esille ja osoittivat, että leveyttä riittää niin materiaalissa kuin hartioissakin.

Vähän harmittaa kun pelasimme hyvin 30 minuuttia. Ensimmäisessä puoliajassa epäonnistuimme hyökkäyksessä. Jouduimme vaihtamaan puolustusmuotoa kun pelaajat väsyivät. Tästä jatketaan eteenpäin, tarvitsisimme muutaman pelaajan lisää jotta saa vaihtomahdollisuuksia.

Besim Qerimi, ÅIFK:n valmentaja

Tilastot

ÅIFK – Aku Kuusisto (mv), Mirsad Tursunović (mv) , Niklas Manderoos 6, Christoffer Sjöblom 4, Oscar Berglund 4, Alexander Nystén 3, Mikael Manderoos 2, Isak Lehvonen 1, Eemeli Maijala 1, Kalle Kankaanpä 1.
BK-46 – Bogdan Klepa (mv), Oscar Snellman (mv), Mikael Heinonen (mv), Benjamin Helander 8, Linus Sjöman 6, Linus Lindberg 4, Andreas Rönnberg 4, Kenneth Dahlberg 3, Alex Lignell 3, Albert Lindholm 3, Maksym Biegal 3, Tatu Riihimäki, Linus Löfgren 1.

Varoitukset : ÅIFK – 3: Maijala 10', Lehvonen 12', Berglund 27'. BK-46 – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 2 × 2 min: Maijala 15', 23'. BK-46 – 4 × 2 min.

Erotuomarit: Harri Nieminen, Tapani Kuri.

Yleisö: 167.

LähiTapiola-tähtipelaajat

*** Benjamin Helander, 8 maalia
** Linus Lindberg, 4 maalia
* Oscar Lindberg, 4 maalia

Lue lisää

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
22 - 37
(10 - 15) (12 - 22)
BK-46
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Kesäkuu   »
Kategoriat