Tuffa matcher väntar damerna
5.2.2018 22:01 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Emilia Skön (andra t.v.) är tillbaka i gulsvart tröja. Bild: Jouni Lappi.

Inför nedre slutserien

Åbodamerna som gav KyIF fyra poäng i grundseriens sista match på onsdagen den 31 januari tappade också poäng till Sjundeå på fredagen och ligger nu på tredje plats i nedre slutserien på lika poäng med Sjundeå. Då bara de två bästa lagen tar sig till kvartsfinal kämpar IFK om denna sista playoffplatsen med Sjundeå. Kanariefåglarnas nedre slutserie fortsätter med tre hemmamatcher och avslutas med två bortamatcher. På söndagen besöker kölaget Atlas Samppalinna klockan 18.30. Efter en lättare match kommer Kyrkslätt åter på besök den 17 februari och efter sportlovet spelas den sista hemmamatchen i slutserien mot SIF. Ellen Norrgrann och Julia Symes är för tillfället på sjukstugan, men på plussidan har damerna bland annat Emilia Skön och Linda Sipola, som bjudit på tungt formbesked mellan stolparna.

Linda Sipola var månadens stjärnspelare i januari med 11 stjärnor. Linda noterades som matchens bästa med tre stjärnor i sammanlagt tre matcher. Bild: Jouni Lappi.

Damerna har alla chanser att ta sig till playoffs, men behöver hemmapublikens stöd. Kom alltså till Fågelboet och heja damerna till playoffs.

Matchprogram

  • Sön 11.2 kl. 18.30 ÅIFK-Atlas, Samppalinna bollhall
  • Lör 17.2 kl. 16.30 ÅIFK-KyIF, Samppalinna bollhall
  • Lör 3.3 kl. 16.30 ÅIFK-SIF, Samppalinna bollhall
  • Lör 10.3 kl 14.30 Atlas-ÅIFK, Myrbacka idrottshus
  • Ons 14.3 kl. 18.30 KyIF-ÅIFK, Kyrkslätt bollhall (Bombis)

 

ÅIFK-KyIF, 31.1.2018. Damlaget under timeout. Bild: Jouni Lappi.

   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Tammikuu   »
Kategoriat